Du har ingen varer i handlekurven.

Om Oss

Om Safa 

AS Safa-Samnanger Fabrikker ble etablert på Voss i 1931. To år senere flyttet vi bedriften til Bergen for å få plass til økende produksjon og våren 1941 ble eiendommen på Tysse i Samnanger Kommune kjøpt. Tysse er et lite tettsted med betydelige vannressurser og stabil arbeidskraft. Kombinert med god tilgang på naturens egne råstoffer og gode tekstiltradisjoner i området la dette grunnlaget for en god og levedyktig bedrift.

Safa ligger i dag fortsatt på Tysse i Samnanger Kommune, ca. 45 minutters kjøring fra Bergen, innfallsporten til de berømte norske fjordene. Fabrikken vår ligger i et fantastisk naturlandskap omgitt av skog og fjell, og med en storslått utsikt over den vakre Samnangerfjorden.

Safa er en veldrevet familiebedrift med personlig engasjement og service. Merkevaren Safa har for flere generasjoner vært ensbetydende med kvalitetssokker helt siden starten, takket være lang erfaring, solid fagkunnskap, strenge krav til kvalitetsikring og kontinuerlig produktutvikling. I senere tid har vi også utviklet en omfattende kolleksjon av ullklær, som i dag er en stor del av vår totale produktkatalog.

Safa tilbyr derfor i dag et stort utvalg av kvalitetsullklær, sokker og mer til hele familien, både barn, dame og herre. De siste tiårene har vi også hatt stor suksess med gode og slitesterke strømpebukser til barn og dame. Kvalitet, pålitelighet og leveransedyktighet er kjennetegn hos oss.

Til sport- og fritidsmarkedet har vi gjennom alle år vært et kvalitetsbegrep. Helt siden de olympiske leker i Cortina i 1956 har Safa vært et naturlig strømpevalg. Til de olympiske leker på Lillehammer i 1994 fikk vi også eneansvar for lisensproduksjon av strømpeprodukter.

Siden 1999 har vi i Safa samarbeidet med produsenten Skinija i Kaunas, Litauen, som er en av de mest fremgangsrike produsentene av sokker og strømpebukser i Nord-Europa. Vi er også aksjeeier i denne bedriften, som har et moderne produksjonsanlegg og over 190 ansatte. Gjennom dette samarbeidet nyter begge bedriftene godt av mangeårig erfaring og kompetanse.

 

Kvalitet

Safa er kjent for sin gode kvalitet. Denne kvaliteten er opparbeidet og videreutviklet gjennom erfaring siden starten i 1931.

Et par med sokker for eksempel, må kunne fungere til mange slags aktiviteter og anledninger. Den må være slitesterk, holde på varmen og sitte godt på foten. 

Mange av våre produkter inneholder myk og god merinoull som er behagelig mot huden. På grunn av sine unike pustende og fukttransporterende egenskaper kan merinoull med fordel brukes hele året. Den er også naturlig lukthemmende, noe som gjør at man slipper å vaske ullplaggene like ofte som f.eks. syntetiske plagg.

I tillegg er vi i Safa stolt leverandør av sokker til Det Norske Forsvaret gjennom flere tiår. Sokkeprodukter med spesialkrav og høy kvalitet, som fortsatt leveres den dag i dag. Våre uslitelige raggsokker har også tidligere vært produsert for Det Canadiske Forsvaret i flere år. 

En av våre grunn pillarer er at vi legger ned mye ressurser i eget design, og har stort fokus på funksjon og komfort gjennom hele livssyklusen til våre produkter. Det er viktig for oss at våre produkter er slitesterk og komfortable, da det er med på å hjelpe i kampen mot bruk- og kastsamfunnet, og bidrar til en mer bærekraftig og miljøvennlig verden. 

 

Passform

God passform er noe som hele veien har kjennetegnet Safa, og vi har mange ulike spesialprodukter med forskjellige funksjoner.

Vi er spesielt stolt over våre strømpebukser og sokker til barn & baby, som har en helt unik passform. De er formstrikket til foten og krøller seg derfor ikke. Her har vi fått mange gode tilbakemeldinger fra fornøyde foreldre. Våre spesialsokker med ekstra god vidde for kalde og hovne føtter strammer ikke, og hindrer derfor ikke blodomløpet (til dame & herre). Joggesokkene våre er kjente for sin gode passform og at de sitter meget godt på foten (dame/barn & herre), og leveres blant annet til idrettsutøvere.

 

Safa Væren

Vår egen Safa maskott, som dessverre nå har gått bort, var en gammelnorsk sau. Den kan også bli omtalt som villsau, steinaldersau, ursau eller utegangersau. Dette er den rasen som ligner mest på de opprinnelige og aller første sauene som fantes i Norge for nærmere 5 000 år siden. For bare noen ti-år siden holdt hele rasen på å dø ut, men takket være aktivt bevaringsarbeid estimeres det nå til at det finnes rundt 30 000 av denne rasen på landsbasis. Dermed regnes gammelnorsk sau nå som en nasjonal, men ikke truet rase. 

Gammelnorsk sau har et sterkt flokkinstinkt og svært gode moregenskaper. Dette gjenspeiles blant annet ved lamming. Da trekker sauen seg bort fra flokken, gjerne under en stor stein eller brake, helst i sørhelling, der det er lunt, tørt og varmt. Etter at lammet har blitt født, venter mor noen dager før de begge returnerer til resten av flokken. Innen da skal mor har fått "skikk" på lammet slik at det følger etter moren, noe som er nødvendig for at lammet skal overleve. Gammelnorsk sau er også en god melkesau, og lammet vokser derfor svært raskt den første tiden. Dermed klarer det nyfødte lammet å følge etter de voksne sauene lettere, selv i vanskelig terreng.

Gammelnorsk sau er ellers svært punktlig i sine daglige rutiner og rutene de går. Faktisk så punktlig at du nesten kan stille klokken etter dem. En annen artig faktaopplysning om denne rasen er at de røyter ullen sin, i motsetning til de fleste andre saueraser som må klippes, selv om man noen ganger også må hjelpe til med klipping.

 

Close